Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Se dorește sistematizarea străzii Mureș între Str. Traian Vuia și Calea Martirilor. [...] O amenajare care să delimiteze locurile de parcare de lângă trotuar de banda de circulație pentru mașini, ar aduce ordine pe stradă. În plus, pietonii ar avea loc suficient pe trotuar. Opțional: - o pistă de biciclete ar facilita mersul pe bicicletă. În plus, o pistă de biciclete în ambele sensuri, ar ajuta bicicliștii care vin dinspre Calea Martirilor și se "lovesc" de sensul "Interzis". Momentan, aceștia merg ori pe trotuare, ori pe carosabil în sens interzis. Idee: ar fi util să se verifice dacă se poate face o pistă de biciclete pe întreaga stradă Mureș, pentru continuitatea traseului. Inițiativa s-ar încadra la etapa elaborării în prealabil a documentației necesare sistematizării tramei stradale atât pe strada Mureș cât și pe Muzicescu. Această etapă (DALI + PT) este una premergătoare, necesară implementării propriu-zise a lucrărilor de intervenție în zona indicată.

Justificare

Strada Mureș (între Str. Traian Vuia și Calea Martirilor) este stradă cu sens unic. A fost decis așa în urmă cu câțiva ani. Sunt aproximativ 1000m. Pe porțiunea respectivă nu este nicio regulă în ceea ce privește parcarea mașinilor. Sunt porțiuni unde se parchează pe partea stângă și se circulă pe dreapta, sunt porțiuni unde se parchează pe partea dreaptă și se circulă pe stânga. În alte porțiuni se parchează pe trotuare ori pe stânga ori pe dreapta, ori pe ambele părți. Mai există porțiuni unde se circulă pe 2 benzi pentru că mașinile parcate pe trotuare permit asta. Pe porțiunile respective sunt mașini care intră în depășire, accelerând peste viteza permisă. În zonele unde se parcheaza pe trotuare, spațiul lăsat pentru pietoni este prea mic.

Valoare estimată și costuri principale

150.000 - 180.000 lei TVA inclus Costul estimat al documentației necesare amenajarii porțiunii indicate de pe strada Mureș cu extindere la strada Muzicescu s-ar încadra între 150.000 – 180.000 lei. Suma va fi ajustată în funcție de situația din teren, particularitățile zonei și de complexitatea soluțiilor propuse în faza de proiectare. În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Nu am consultat comunitatea, însă stau în zona respectivă, folosesc acea porțiune de Str. Mureș de fiecare dată când merg în oraș. Sunt mulți bicicliști care merg pe acolo, printre care mă număr și eu.

Documente

Comentarii

Este utilă această pagină?