Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Amenajare unitară a spațiilor verzi din zona blocurilor

Descriere

Multe zone din jurul blocurilor arată neîngrijit (lipsă vegetație, parcare pe spațiu verde, tomberoane amplasate oriunde și cu gunoi în jur). Câteodată spațiul este amenajat și îngrădit în diverse moduri de către anumiți cetățeni. Aș dori să existe o viziune comună/unitară creată pentru aceste zone - de către specialiști (peisagiști/arhitecți) în dialog cu reprezentanții asociațiilor de proprietari de la bloc și implementată de Primărie. Se dorește în acest sens elaborarea unor studii de fundamentare și a unui ghid de intervenție în zonele din jurul blocurilor care să cuprindă soluții ce țin cont de diferitele tipologii de spații, contextul și specificul zonelor identificate. Documentația rezultată ar trebui să cuprindă recomandări unitare referitoare la mobilierul urban, tipuri de alei și vegetație, împrejmuiri, grădini urbane.

Justificare

Calitatea vieții oamenilor dintr-un oraș este dată de curățenie/drumuri-parcare-trotuare dar și de partea estetică. Chiar cred că având un spațiu verde curat și estetic în zona blocurilor va crește calitatea vieții oamenilor și îi va face mai responsabili pentru zona/blocul lor.

Valoare estimată și costuri principale

100-120.000 lei TVA inclus Elaborarea unui astfel de ghid de intervenție pentru amenajarea spațiilor dintre blocuri, împreună cu studiile de fundamentare necesare (inclusiv identificarea și cartarea tipologiilor de spații), ar trebui să se încadreze într-un buget de 100-120.000 lei. În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?