Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Amenajare parc în zona Lunei într-o pădurice urbană

Descriere

Zona verde din Lunei este un loc generos, în mijlocul unui cartier de blocuri. Are o forma trapezoidală și o suprafață totală de cca 6.800 mp (conform Google Maps). Pe această suprafată se găsesc în prezent o centrală termică dezafectată, garaje, se construiește un magazin de cartier și sunt parcate câteva mașini. În mijlocul parcului se găsește o zonă cu mic mobilier urban pentru recreere. Proiectul acesta propune popularea unei zone cât mai extinse din jurul acestui loc cu mobilier urban și copaci. Estimez o suprafata de cca 4.000 mp care ar putea fi împădurită și transformată într-un parc urban, care sa integreze mobilierul urban existent. Această suprafață nu e necesar să acopere întreg parcul, o parte putând fi folosită ulterior pentru parcaje. Pe perimetrul parcului/paduricei se poate amenaja o pistă minimală de jogging, din materiale naturale (zgură, pământ bătut) care să ofere cetățenilor din zonă posibilitatea de mișcare pe un teren mai bun pentru articulații decât asfaltul.

Justificare

Zona propusă este o “zonă verde” care necesită amenajare și trebuie redată comunității. Fără o intervenție, aceasta va rămâne un loc invadat de mașini care parchează din ce în ce mai adanc în zona verde. Vara aceasta se va umple de ambrozie, ca de obicei, în care vom găsi (din nou) aruncate gunoaie. Sunt sigur că cei care locuiesc în blocurile din vecinatate se vor bucura de un loc umbros unde să își poată petrece timpul liber. Va ramane și suficient spațiu și pentru o parcare etajată sau nu…

Valoare estimată și costuri principale

Proiect = 20.000 lei Achiziție arbori: 200 buc x 250 lei (preț mediu) = 50.000 lei Plantare arbori: 200 buc x 50 lei = 10.000 lei Alte plante (tufe): 200 buc x 100 lei = 20.000 lei Mobilier/amenajare: 100.000 lei Valoare totală estimată: 200.000 lei Un calcul mult mai exact poate fi facut bazat pe prețurile oferite de Horticultura SA.

Implicare ca inițiator

Voi desfășura o campanie de popularizare pe Facebook pentru votarea acestui proiect. Voi populariza proiectul prin afișe pe scara blocurilor din vecinatatea parcului.

Comentarii

Este utilă această pagină?