Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Noul context al muncii "la distanță" a generat posibilitatea de a desfașura munca direct din mijlocul naturii. Din fericire, cei care locuiesc la case cu gradină proprie au folosit aceste spații imediat, în special primavara, vara și toamna. Acest proiect, propune o soluție prin care și cei care locuiesc în cartierul de blocuri Circumvalațiunii să poată înlocui livingul apartamentului cu un spațiu verde pentru a-și desfașura munca "la distanță" sau alte activități digitale creative. Astfel, diverse spații verzi din cartierul Circumvalațiunii pot fi reutilizate prin transformarea lor în pavilioane digitale verzi - natura și energie 100% verde - pe care cetățenii să le împartă și să se bucure de facilitățile unui birou digital, perfect conectat la Internet. În același timp, aceste pavilioane digitale verzi, pot deveni primul contact pentru vizitatorii cartierului și astfel vizitatorii pot învața rapid despre comunitatea cartierului și preocupările cetățenilor. Factori cheie pentru succesul proiectului: - proiectarea pavilionului digital să fie facută de o echipă de arhitecți - un pavilion să ofere 6 standing deskuri perfect conectate la Internet pentru munca digitală - toate alegerile de proiectare și implementare trebuie să fie bazate pe soluții "verzi" (exemplu: lemn, energie solară, etc) - accesul la facilitățile unui pavilionul digital se va face prin programare via Internet (exemplu 2h/sesiune de lucru) pe baza unui cod QR - se vor amplasa un numar de 10 pavilioane digitale, fiecare într-o locație diferită - amplasarea pavilioanelor în cartier să țină cont de avantajele proximității (exemplu: orice cetățean să aiba posibilitatea să ajungă la un pavilion digital în maxim 5 minute de mers)

Justificare

Ultimii ani au arătat o nevoie tot mai mare de armonizare a tehnologiei cu natura, concepte precum Smart City fiind o normalitate în orașele moderne. În același timp, acest proiect prioritizează și valoarea echității sociale, promovând accesul egal al tuturor cetățenilor la cele mai bune resurse pe care cartierul le oferă. Astfel implementarea și utilizarea pavilionului digital verde poate îmbunătați semnificativ viața emoțională și socială a cetățenilor din cartier.

Valoare estimată și costuri principale

Bugetul maxim aprobat: 400.000 lei TVA inclus. În funcție de soluția finală și oferta comercială se va stabili numărul final de pavilioane urbane implementate.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?